Wieczorek z rybą i polędwicą
Tym razem spotkanie z piecem i smacznym jedzeniem dla koneserów ryb.
To dowód na to, że zastosowanie do pieca opalanego drewnem jest nie tylko jedno.
Oprócz pieczenia w nim pizzy, można piec rybę, chleb, a nawet polędwicę!
Przed wyłożeniem ryby na ruszt trzeba ją przyprawić, a do środka najlepiej jest włożyć plasterki cytryny i świeże zioła
takie jak bazylia, rozmaryn, czy nawet pietruszka.
Tak właśnie prezentują się ryby tuz przed upieczeniem.
Tutaj ryby tuż po upieczeniu. Jeśli chodzi o sposób pieczenia, to jak widać były położone na ruszcie,
a temperatura w piecu pozwoliła na odpowiednie wypieczenie mięsa.
Co ciekawe piec nadaje się też do pieczenia w nim innych mięs takich jak polędwica.
Delikatnie przyprawione mięso owiewane drzewnym dymem smakuje naprawdę dobrze.
Tak wygląda pieczenie polędwiczek. Konrad położył mięsa na blasze, imitując swego rodzaju patelnię.
Pod wypływem temperatury tłuszcz z mięsa lekko się wytapia, i delikatnie przysmaża mięso.
Pamiętajcie, aby być kreatywnym w kuchni.
Smacznego
I do zobaczenia