PIZZA LINE
PIEC OPALANY DREWNEM
W cenie pieca gratis: (o wartości 200 € )
Zestaw akcesoriów do obsługi pieca.
Zestaw grillowy.
Riviera to piec do pizzy opalany drewnem o dużych gabarytach dla miłośników włoskiej kuchni z rodziną i przyjaciółmi. Powierzchnia pieczenia to 60×80 cm, co pozwala na wypieczenie jednorazowo do 4 pizzy i ponad 4,5 kg pieczywa. Dostępny w wersji z wózkiem, a także w wersji „top” na tarasy, balkony lub do zabudowy do kuchni zewnętrznych. Wykonany jest ze stali nierdzewnej o dużej grubości co pozwala osiągnąć wysokie temperatury niezbędne do pieczenia prawdziwej pizzy w bardzo krótkim czasie i przy bardzo małej ilości drewna. Dno komory pieczenia wykonane jest z płyt szamotowych o grubości 3,5 cm, które zgodnie z tradycją zapewniają powolne i delikatne uwalnianie ciepła. Masywna izolacja korpusu z włókna ceramicznego i naturalnej wełny mineralnej pozwala utrzymać temperaturę przez długi czas i zmniejszyć zużycie drewna. Szczególnie izolacja w podstawie pieca pozwala na umieszczenie go bez ryzyka nawet na powierzchniach drewnianych lub innych delikatnych materiałach. Riviera w wersji z wózkiem oferuje wygodną zamykaną półkę do przechowywania drewna. Wyposażenia pieca dopełniają drzwiczki z nienagrzewającą się rączką i okienkiem do kontrolowania procesu przygotowania wszelkich potraw takich jak pizza, ryby, mięsa, pieczywo, ciasta. W komplecie jest oczywiście termometr do precyzyjnej kontroli temperatury w komorze spalania.
Kunszt i tradycja włoskiego rzemiosła.
3360 EURO/BRUTTO (piec z podstawą)
2820 EURO/BRUTTO (piec sama góra)
Ze względu na niestabilność kursu złotego,
jesteśmy zmuszeni do podawania cen w EURO.
Drewno
Gł. 85,5 x Sz. 109 x W. 196 cm
Gł. 60 x Sz. 80 x W. 34 cm
150 mm
175 kg
6 Lat
Jednocześnie dla 4 osób
3-5 kg
Piec wystarcza na 6 osób.
Jeżeli jesteś zainteresowany. Zapisz się na organizowany przez nas pokaz.
Terminy ustalane indywidualnie.
biuro@piecesmakosza.pl